.Mirsa Rt.
Dr. Losó József
2730 Albertirsa

http://www.mirsa.hu
Tevékenységi kör:
gyorsfagyasztott termékgyártás és forgalmazás; bértárolás; bérmunkavégzéssel
Főtevékenység:
Gyümölcs és zöldségfeldolgozás
Termékek, szolgáltatások:
A MIRSA RT. különféle gyorsfagyasztott zöldségek és gyümölcsök, valamint tésztafélék gyártásával foglalkozik.


--A hűtőház 1984-ben kezdte meg működését Albertirsán, Budapesttől 50 km-re. 1992 óta a vállalat a nürnbergi székhelyű Schöller vállalatcsoport leányvállalataként működik.
A MIRSA RT. évente cca. 15.000 to gyorsfagyasztott terméket állít elő, melynek 85%-a zöldségféle, 10%-a gyümölcs és mintegy 5%-a tésztás termék. A gyártási szezon áprilisban a paraj érésével kezdődik és egészen november végéig, a gyökérfélék feldolgozásáig tart.
Termékeink az SGS által tanúsított ISO 9001 nemzetközi szabvány alapján készülnek. Üzemünkben teljeskörű HACCP rendszer működik, mely az élelmiszerbiztonságot hivatott szavatolni.
Éves termelésünk felét export piacokon, másik felét belföldi piacokon értékesítjük. Főbb partnereink exportban az EU országai, de jelentős mennyiséget értékesítünk Kelet- és Közép Európában, valamint tengerentúli piacokon is. Belföldön gyorsfagyasztott termékeinket a nagy élelmiszerláncoknak, kis- és nagykereskedőknek, vendéglátóipari egységeknek egyaránt értékesítjük.
A gyorsfagyasztott termékgyártás és forgalmazás mellett bértárolással, bérmunkavégzéssel is rendelkezésre állunk.
Termékpalettánk szinte a teljes gyorsfagyasztott zöldség - gyümölcs kínálatot felöleli, melyek közül főbb meghatározó termékeink:
kukorica
zöldborsó
sárga- és zöldhüvelyű bab
gyökérfélék
karfiol
paraj
különféle zöldségkeverékek
szilva
alma
meggy
egres
kajszibarack
almás, meggyes, szilvás krokettek
parajos, karfiolos, brokkolis és burgonyás krokettek
szilvásgombóc
A zöldséges és gyömülcsös krokettjeink mellett zöldborsónk, s a parajkrémünk is rendelkezik 1999 óta a Kiváló Magyar Élelmiszer Védjegy tanúsítással, s örömünkre szolgál, 2000 novemberében szintén két új termékünk - a gyorsfagyasztott szilvatöltelékes gombóc és gyorsfagyasztott sárgabarackos gombóc is - elnyerte ezt a Védjegyet. Választékunkat mind a tésztafélék, mind a zöldség- gyümölcs termékek zöldségkeverékek területén folyamatosan bővíteni kívánjuk, hogy vevőink igényeit maximálisan ki tudjuk elégíteni.
   Kereskedelem
   Széleskörű kereskedelmi tevékenységünknek köszönhetően termékeink jól ismertek a magyar piacon és eljutnak a világ különböző részeire.
     Éves termelésünk felét export piacokon, másik felét belföldi piacon értékesítjük. Belföldön termékeinket a nagy élelmiszerláncoknak, kis-és nagykereskedőknek valamint vendéglátóipari egységeknek egyaránt értékesítjük.
     Az élelmiszerbiztonság szempontjából a csomagolásnak kiemelkedő szerepe van, ezért a csomagolástechnológiára különös figyelmet fordítunk.
     Nagy teljesítményű, korszerű csomagológépeinken 200 gr-tól 2500 gr-ig tudunk kiskiszerelt polyetilén tasakba csomagolni.
     Ömlesztett kiszerelésben papírzsákos illetve kartonos csomagolást ajánlunk, de természetesen szinte minden vevői igényt ki tudunk elégíteni.
     Kiskiszerelt termékeink MIRSA márkanév alatt egységes arculatú, igényes, 6 nyelvű csomagolásban kerülnek forgalmazásra.
     Több termékünk rendelkezik a Kiváló Magyar Élelmiszer Védjegy minősítéssel.
     Bővebb felvilágosításért kérjük vegye fel a kapcsolatot Virányi Hajnal kereskedelmi vezetővel.
     Minőségbiztosítás, Labor
   Saját, jól felszerelt laboratóriummal rendelkezünk, amely alkalmas érzékszervi, analitikai és mikrobiológiai vizsgálatok elvégzésére.
     Analitikai laboratóriumunk:
    • PH
    • Szárazanyagtartalom
    • Lecsepegő víz
    • Hormontartalom
    • Hamutartalom
    • Nitrit- és nitráttartalom
    • Előfőzöttségi vizsgálatok elvégzését végzi rendszeresen.
    • Mikrobiológiai laboratóriumunk:
    • Összcsíra
    • Coliform
    • Élesztő, penész
    • Staphylococcus areus számának meghatározását,
    • E. coli
    • Salmonella
    • Listeria jelenlétének vizsgálatát végzi rendszeresen termékeinkből
    • Ezen kívül rendszeres ellenőrzéseket végzünk a beérkező nyersanyagon, gyártás közben illetve a készárun, aktívan irányítva ezen vizsgálatok eredményei alapján a vevőink számára legoptimálisabb gyártási technológiát. Az üzemünkben működő teljeskörű HACCP rendszer garantálja az élelmiszer- biztonságot. Az ISO 9001-es nemzetközi szabványnak megfelelően az egész gyártási folyamat szabályozott. Rendszerünkben kiemelt terület a termékek dokumentált nyomonkövetése, mely napjainkban mind a hazai piacon, mind exportban alapvető követelmény a vevők részéről. Megfelelő tapasztalatokkal és gyakorlattal rendelkezünk a biotermékek gyártásában is.Megosztás |

<< VisszaShow details for Szerkesztések: 2010.03.22 12:07:30 Molnár Tibor, módosításSzerkesztések: 2010.03.22 12:07:30 Molnár Tibor, módosítás